NATIONAL EXAMINATIONS COUNCIL (NECO)

KM 8 BIDA ROAD P.M.B 159, MINNA, NIGER STATE

2022 BASIC EDUCATION CERTIFICATE EXAMINATION (BECE)

RESCHEDULED EXAMINATION TIMETABLE: 16TH MAY TO 30TH MAY, 2022

| DATE | PAPER | PAPER TITLE AND SUBJECT | DURATION | TIME |
|--------------------|--------------|---|-------------|--|
| | CODE | D I OL' (' II II | 17 | 10.00 11.00 |
| Monday 16th May | 2071 2081 | Paper I: Objective: Hausa L1 Paper I: Objective: Igbo L1 | 1hr 1hr | 10.00am – 11.00am 10.00am – 11.00am |
| | 2081 | Paper I: Objective: 1gb0 L1 Paper I: Objective: Yoruba L1 | 1hr 1hr | 10.00am – 11.00am 10.00am – 11.00am |
| | 2191 | Paper I: Objective: Foruba L1 Paper I: Objective: Edo L1 | 1hr 1hr | 10.00am – 11.00am 10.00am – 11.00am |
| | | Paper I: Objective: Edo L1 | 1111 1hr | 10.00am – 11.00am 10.00am – 11.00am |
| | 6241 | Paper I: Objective: Elik L1 Paper I: Objective: Ibibio L1 | 1111 1hr | 10.00am – 11.00am 10.00am – 11.00am |
| | 2072 | Paper II: Objective: Hausa L1 | 1hr | 11.00am – 12.00noon |
| | | Paper II: Objective: Igbo L1 | 1hr | 11.00am – 12.00noon |
| | 2082 | Paper II: Objective: Igoo L1 Paper II: Objective: Yoruba L1 | 1hr 1hr | 11.00am – 12.00noon 11.00am – 12.00noon |
| | | Paper II: Objective: Foruba L1 Paper II: Objective: Edo L1 | 1hr 1hr | 11.00am – 12.00noon |
| | | | inr 1hr | 11.00am – 12.00noon 11.00am – 12.00noon |
| | 6232 6242 | Paper II: Objective: Efik L1 | 1hr 1hr | 11.00am – 12.00noon 11.00am – 12.00noon |
| | | Paper II: Objective: Ibibio L1 | 1hr | |
| | 2201 | Paper I: Objective: Hausa L2 | | 10.00am - 11.00am |
| | 2211 | Paper I: Objective: Igbo L2 | 1hr | 10.00am - 11.00am |
| | 2221 | Paper I: Objective: Yoruba L2 | 1hr | 10.00am - 11.00am |
| | 3111 | Paper I: Objective: Business Studies | 1hr | 2.30pm – 3.30pm |
| | 3112 | Paper II: Objective: Business Studies | 1hr | 3.30pm – 4.30pm |
| Tuesday 17th May | 8331 | Paper I: Objective: National Values Education (NVE) | 1hr | 10.00am - 11.00am |
| | 8332 | Paper II: Objective: National Values Education (NVE) | 1hr | 11.00am – 12.00noon |
| | 8304 | Paper IV: Drawing: Basic Science and Technology (BST) | 45mins | 2.30pm – 3.15pm |
| Wednesday 18th May | 1021 | Paper I: Objective: Mathematics | 1hr 20mins | 10.00am – 11.20am |
| | 1022 | Paper II: Objective: Mathematics | 1hr 20mins | 11.20am – 12.40pm |
| | 1023 | Paper III: Essay: Mathematics | 40mins | 2.30pm - 3.10pm |
| Thursday 19th May | 3113 | Paper III: Practical: Business Studies | 20mins | 10.00am - 10.20am |
| Friday 20th May | | Paper I: Objective: History | 1hr | 10.00am – 11.00am |
| | 8342 | Paper II: Objective: History | 1hr | 11.00am – 12.00noon |
| Monday 23rd May | 8303 | Paper III: Computer Practical: Basic Science and Technology (BST) | 45mins | 10.00am – 10.45am |
| Tuesday 24th May | 7291 | Paper I: Objective: Cultural and Creative Arts (CCA) | 1hr | 10.00am – 11.00am |
| | 7292 | Paper II: Objective: Cultural and Creative Arts (CCA) | 1hr | 11.00am – 12.00noon |
| | 7293 | Paper III: Practical: Cultural and Creative Arts (CCA) | 1hr | 2.30pm - 3.30pm |
| Wednesday 25th May | 1011 | Paper I: Objective: English Studies | 1hr 20mins | 10.00am – 11.20am |
| | 1012 | Paper II: Objective: English Studies | 40mins | 11.20am – 12.00 noon |
| | 1013 | Paper III: Essay: English Studies | 30mins | 2.30pm – 3.00pm |
| Thursday 26th May | 5161 | Paper I: Objective: Christian Religious Studies | 1hr | 10.00am – 11.00am |
| | 5181 | Paper I: Objective: Islamic Studies | 1hr | 10.00am – 11.00am |
| | 5162 | Paper II: Objective: Christian Religious Studies | 1hr | 11.00am - 12.00noon |
| | 5182 | Paper II: Objective: Islamic Studies | 1hr | 11.00am - 12.00noon |
| | 8311 | Paper I: Objective: Pre-Vocational Studies (PVS) | 1hr | 2.30pm – 3.30pm |
| | 8312 | Paper II: Objective: Pre-Vocational Studies (PVS) | 1hr | 3.30pm – 4.30pm |
| Friday 27th May | 8301 | Paper I: Objective: Basic Science and Technology (BST) | 1hr | 10.00am – 11.00am |
| | 8302 | Paper II: Objective: Basic Science and Technology (BST) | 1hr | 11.00am - 12.00noon |
| Monday 30th May | 2061 | Paper I: Objective: Arabic Language | 1hr | 10.00am – 11.00am |
| | 2062 | Paper II: Objective: Arabic Language | 1hr | 11.00am - 12.00noon |
| | 2051 | Paper I: Objective: French Language | 1hr | 2.30pm - 3.30pm |
| | 2052 | Paper II: Objective: French Language | 1hr | 3.30pm - 4.30pm |

SCHOOLS AND CANDIDATES SHOULD NOTE THE FOLLOWING:

- 1. Where the time on the question paper differs from the time on this timetable, the time on the question paper should be strictly adhered to.
- 2. Practical in Business Studies as well as Basic Science & Technology (BST) should be in sets where the number of candidates is large and the equipment cannot go round. However, the practical examination should not exceed 5.00pm. Computers can be used for Business Studies.
- 3. Albinos and Blind Candidates are to be given 30mins extra time in all subjects.
- 4. Blind Candidates must make use of NECO-supplied OBR Customised Braille Sheet for the Examination.
- 5. BRINGING INTO THE EXAMINATION HALL ELECTRONIC COMMUNICATION GADGETS (PROGRAMMABLE CALCULATORS, MOBILE PHONES, IPADS, TABLETS, SMART WRIST WATCHES/GLASSESS/PENS ETC) IS STRICTLY PROHIBITED.



UMAR ABBA

Director Examination Administration